• Jannie Aaen

Nem opskrift på hæklet klud


Gratis opskrift på nem hæklet klud


Der findes et hav af opskrifter på hæklede klude. Så da jeg lagde et billede op på Instagram af mine sædvanlige hæklede klude, så tænkte jeg ikke over om mønsteret hed noget. For jeg lavede mønsteret første gang jeg begyndte at hækle klude for snart mange år siden.

Egentlig var jeg ret vild med det mønster som hedder grums, men ville gerne skille mine egne klude lidt ud fra det som andre laver.

Nu har jeg så fået efterspørgsel på mønstret og derfor vil jeg super gerne dele det med dig her. Det er virkelig nemt. Og når jeg har hæklekriser, (du ved dem, hvor man ikke lige har super meget lyst til at hækle, men gerne vil sidde med noget mellem hænderne i sofaen, når man ser tv) så hækler jeg gerne en klud.


Når jeg hækler klude, så bruger jeg helt almindeligt bomuldsgarn 8/4 og det er super vigtigt det ikke er merceriseret. Inden kluden tages i brug, så skal den også gerne vaskes, for ellers suger den ikke rigtig noget. Giver jeg kludene i værtindegave, så vasker jeg dem aldrig på forhånd, men fortæller enten de skal huske at gøre det eller lægger en lille seddel ved.


Kluden her måler 27 x 27 cm - Det afhænger selvfølgelig af din hæklefasthed om du får samme mål. Men lige når det kommer til klude, så behøver man ikke gå så højt op i hæklefasthed.


Det du skal bruge / materialer:


Jeg har lavet link til hvor du kan købe de forskellige materialer, for at gøre det nemt for dig, hvis der er noget du står og mangler. Du skal bare klikke på den grønne tekst:-)


Hvad skal du kunne / forkortelser:


 • Luftmaske (lm)

 • Stangmaske (stm)

 • Fastmaske (fm)

 • Kædemaske (km)


Selve opskriften:


 • Slå 62 lm op.

 • 1. række: Start i 4. m fra nålen, 1 stm, *spring 1 m over, 2 stm i samme m*, gentag *-* rækken ud. Vend med 1 lm.


 • 2. række: *Spring 1 m over, 2 fm i samme m*, gentag *-* rækken ud. Vend med 2 lm. • 3. række: De 2 lm du har vendt med udgør 1 stm, spring 1 m over, 1 stm, *spring 1 m over, 2 stm i samme m*, gentag *-* rækken ud. Vend med 1 lm. • Gentag nu 2. og 3. række 19 gange.

 • Kanten hækles rundt med 1 fm i hver maske i toppen og bunden. I siderne hækles 2 fm om hver stm og 1 fm om hver fm. • Slut med 1 km, luk og hæft ender.


God hæklelyst!

Og husk har du spørgsmål, så skriv endelig til mig :-)


Du må gerne sælge de færdige klude, såfremt der ikke bliver masseproduceret. Og jeg vil gerne have du henviser til mig evt. på Instagram @jannieaaen


Måske du også kunne være interesseret i denne bog jeg har skrevet.

Den kan købes direkte af mig her:

Jannies hæklede helte

Eller via bogreolen, hvor den også kan købes som e-bog og hvor du kan købe en masse andre spændende bøger.

Ved at klikke på billedet, så sender jeg dig derhen :-)
Blogindlægget indeholder affilierede links.


133 visninger0 kommentarer

CVR: 34835748

©2019 by Jannie Aaen. Proudly created with Wix.com